Як і скільки варити заморожені кальмари?

Заморожені кальмари потрібно варити менше трьох хвилин або більше півгодини. Після 30-хвилинного варіння їхнє м'ясо знову стане ніжним і м'яким, проте при цьому досить сильно втратить в обсязі та вазі.

А тепер ми розповімо, як правильно відварити заморожені кальмари без розморожування: потрібно просто опустити їх у киплячу воду на одну хвилину, вимкнути вогонь, а потім потримати у воді ще 3-4 хвилини.

Якщо ви купили неочищених молюсків, то після видалення нутрощів, швидко зняти плівки допоможе короткочасне занурення в окріп: Для цього в каструлі закип'ятіть воду, додайте сіль та спеції до смаку. За допомогою кулінарних щипців по черзі опускайте кальмари на 5-10 секунд.

Час варіння кальмарів до готовності становить від 1,5 до 2,5-3 хвилини, залежно від способу їх приготування. Перший варіант варіння кальмарів – Заливаємо холодну воду в каструлю, кладемо в неї очищені кальмари та ставимо на вогонь середньої потужності. У нагріту воду можна додати|добавляти| трохи солі (за бажанням).