Кому не можна ряжанку?

З обережністю до споживання ряжанки варто поставитися тим, хто страждає на підвищену кислотність. Протипоказана ряжанка людям з виразковою хворобою та гастритом із підвищеною кислотністю. Крім того, ряжанка – досить жирний продукт, тому не рекомендується тим, хто стежить за нормою жирів у раціоні.

Йогурт, кефір та ряженка – корисні продукти для печінки людини. Вони сприяють виведенню токсинів, а також допомагають відновити мікрофлору кишечника, позитивно впливаючи на роботу всього ШКТ.

Лікарі радять вживати ряжанку при хворобах внутрішніх органів, особливо при захворюваннях печінки та жовчного міхура. Ряжанка корисна при атеросклерозу та гіпертонії, що благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, вона містить цілий комплекс ферментів, амінокислот та антибіотичних речовин.

У меню при хронічному холецистит рекомендується включати: нежирне м'ясо (яловичину, телятину, кролика), курку, рибу; кисломолочні продукти (нежирний сир, кефір, ряженку, кисле молоко); фрукти та овочі, натуральні соки, компоти із фруктів, ягід та сухофруктів; макаронні вироби та крупи.